Reklamlar

Avrupa Kültür Başkenti Liverpool

Avrupa Kültür Başkenti Liverpool

Avrupa Kültür Başkenti Liverpool

Liverpool Limanı Avrupa Kültür Başkenti Liverpool
Liverpool Limanı Avrupa Kültür Başkenti Liverpool

 

 

Ülkenin kuzeyinde yer alan Liverpool günümüzde turistler için çok cazip olmasa da Beatles, Everton ve Liverpool gibi imgeleriyle tarihe damga vurmuştur. Ülkenin kuzeyine yaptığım yolculukta  Birmingham’dan sonra Manchester’ dan önce Liverpool’ u ziyaret etme fırsatım oldu.

İlk durak tabi ki de Anfield Road’ oldu. Saatin geç olması sebebiyle stadı gezemedik. Dışarıdan görme imkanımız oldu. Fenerbahçe Stadını hatırlatan bir havası var. Kentin içinde, binaların arasında  yer alır. Eminim maç günleri ‘You will never walk alone’ tezahüratından dolayı yakındaki binalarda yaşayanlar uyuyamıyordur. Ben de bir Beşiktaşlı olarak stada geldiğimde malum nedenden ötürü kendimi pek iyi hissetmedim:)

Beatles ve Liverpool

Kent Beatles’ ın doğum yeridir. Burada Beatles‘ ın hikayesini anlatan bir müze de yer alır. The Beatles Story adlı müze Albert Dock ‘ da yer alır. Limandaki kırmızı gemi her turistin resminde yer alır. Şehir 2008 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilmiştir.

Liverpol Gezilecek Yerler:

Walker Art Gallery, Liverpool Anglican Cathedral, Merseyside Maritime Museum şehrin gezilecek mekanlarıdır. Liverpool Anglican Cathedral ülkenin en büyük katedralidir. Giriş ücretsiz. Liverpool dendiğinde aklıma futboldan başka bir şey gelmiyor. Kenti seçme sebebimiz de buydu. Kent değişik aksanda konuşan insanlarla süslenmiştir. Futbol ve müzik aşkınız yoksa Liverpool gezinizi erteleyin. Fakat varsa da mutlaka Anfield Road’ u gezmelisiniz

Liverpool Hava Durumu: Malum İngiliz havası ki kuzeye çıktıkça daha da sertleşir. Her dönem yağmurluğunuz yanınızda olsun. Her gün yağmur ihtimali var. Bu nedenle hava sıcak da olsa siz şemsiyeniz ve yağmurluğunuzla hazır olun ve dışarı çıkmadan hava durumunu kontrol edin.

Yerli halkın aksanı biraz farklı olabilir. Siz çekinmeyin. Muhtemelen sizin aksanınız Londra’ya daha yakın olacaktır.

Liverpool Vize-Liverpool Para Birimi- Liverpool Saat Farkı:

Liverpool İngiltere’nin bir şehri olduğu için İngiliz vizesi gezi için yeterli olup para birimi olarak Sterlin/Pound kullanılmaktadır. Avrodan daha yüksek seviyede olan sterlin değeri nedeniyle alışverişlerde biraz canınız yakabilir. Greenwich’de başlayan ve İngiltere’nin kullandığı saat dilimin 0 olduğunu düşünürsek Türkiye’de +2 saatlik dilimi kullandığı için fark  Türkiye için +2 saattir.

Liverpol Ulaşım:

Türkiye’den direkt ulaşım yok. Manchester veya Londra üzerinden aktarım bulunuyor. Zaten İngiltere’ye vardıktan sonra tren veya otobüsle de ulaşım sağlanabilir.

Futbol dolu tatiller sizin olsun! İngiliz işçi sınıfını, Everton’u ve muhteşem Liverpool taraftarını unutmayın. Biraz da alışveriş ve gece hayatı fena olmaz…

 

 

2008 Avrupa Kültür Başkenti Liverpool

Bir yanıt yazın