Milli Saraylar Resim Müzesi giriş ücreti, Resim Müzesinde Müze Kart geçer mi?, Milli Saraylar Müzesi ulaşım, Saraylar Resim Müzesi Beşiktaş’ın neresindedir, Müze Ziyaret Saatleri, Resim Müzesi Kafeteryası
hakkında bilgiler paylaşacağız.
İstanbul Boğazı’ nın en güzel semtlerinden biri Beşiktaş günlük hayattaki hızı kadar tarihi yerler bakımından da dolu doludur. Yazılarımızda Beşiktaş’da yer alan mekanlar ve müzelere ulaşabilirsiniz. Bu yazıda sadece Resim Müzesi hakkında bilgi paylaşacağız. Müze Dolmabahçe Sarayı ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında yer almaktadır. Dar bir girişi olduğu için yıllardır maçlara gitmeme rağmen fark etmedim. Instagram’da gördüğüm Beşiktaş Resim Müzesi Kafesi Resmi beni büyüleyince eserleri de merak ettiğim için yola koyuldum.
Müzede fotoğraf çekimi yasak olduğu için görsel ekleyemedim. Resimlerin önünde dedektörler var. Dokunmayı bırakın elinizi uzattığınızda dahi ötmeye başlıyor. Resim konusunda çok genel bilgilerim var. Sizler de benim gibiyseniz sesli rehber alabilirsiniz. Ama ben müzelerde sessizliği seviyorum. teknik konusunda çok bilgim olmasa da İstanbul’un başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinin geçmişin izleriyle görmek veya geçmişte yaşamış bir kişiyi tüm detaylarıyla görmek huzur veriyor. Fotoğrafın olmadığı dönemlerde başka şansımız da yok. Kürk Mantolu Madonna eserinde olduğu gibi bazen sessizce bir resim karşısında bulmak insana keyif veriyor.
Bina Sultan Abdulmecid döneminde inşa edilmiştir. Veliadhların ikametine ayrılan yapı Dolmabahçe sarayının bir uzantısıdır. Sultan V.Murad, Sultan V.Mehmed Reşad ve Halife Abdulmecid gibi kişiler bir dönem burada yaşamıştır.
Milli Saraylar Resim Müzesi Bölümleri:
Müze 11 bölümden oluşur:
1.
Sultan Abdulmecid/ Sultan Abdülaziz Salonu
2.
Osmanlı’da Batılılaşma
3.
Abdulmecid Efendi/İstanbul Görünümleri
4.
Goupil Galerisi’nden Saraya Satılan Altınlar
5.
İvan Konstantinoviç Ayvazovski Salonu
6.
Saray Ressamları
7.
Oryantalist Ressamlar
8.
Yaver Ressamlar
9.
Türk Ressamları (1870-1890)
10.
Portler ve Tarihi Konulu Kompozisyonlar
11.
Türk Ressamları (1890-1930)
Beşiktaş Resim Müzesi Kafeteryası:
Sıcak bir şeyler için tatlı bir şeyler atıştırmak için harika bir ortamdır. Çok sayıda sıcak içecek çeşidi bulunur. Ürünleri kaliteli ve fiyatlar Beşiktaş’ta yer alan bir kafe ile aynı tutarındadır. Cam kenarı bulursanız şanslısınız. Çünkü Cam kenarında sadece üç masaları var. Ama tavan ve cam yüksekliği fazla olduğu için kafenin her yerinden boğaz net gözüküyor.
Milli Saraylar Resim Müzesi Giriş:
2019 yılında giriş ücreti öğrenci 5 TL , tam bilet 10 TL olarak belirlenmiştir. Güncel fiyatlar için resmi siteyi ziyaret etmenizi öneririz.
Milli Saraylar Resim Müzesi Ulaşım:
Müzeye ulaşım gayet basittir. Beşiktaş gibi merkezi bir yerde olduğu için dileyen kişiler deniz yoluyla dileyen kişiler kara yoluyla Beşiktaş’tan geçen tüm otobüsler ile ulaşabilir. Merkezi bir yerde olması ve araç parkı olmaması nedeniyle özel araçla gelinmemesini öneririz. Dileyen ziyaretçiler tramvay ile de Kabataş yönünden gelebilirler.
Saraylar Resim Müzesi Ziyaret Saatleri:
Pazartesi hariç her gün 09:00-16:00 arası ziyarete açıktır. Müzenin ziyaretçilerden tamamen boşaltılması 16:45’i bulmaktadır.
Yazar Hakkında:
Emir Ergin, ilk yurt dışı seyahatini 2009 Yılında Kıbrıs ile gerçekleştirip sonrasında 30’un üstünde ülkeyi ziyaret etmiştir. 2010 yılında Çağrı Merkezi temsilcisi olarak başladığı iş hayatına Çağrı merkezi yöneticisi olarak devam etmektedir. Yazılarını Gezimanya sitesi üzerinden de yayınlamaya devam etmektedir.
Eğitim:
İstanbul Üniversitesi Arkeoloji
Çift Anadal İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü
Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi
AOF Büro Yönetimi ve Çağrı merkezi Hizmetleri Bölümü